ادمین کیست و چه وظایفی بر عهده دارد؟
- دسته بندی : آموزش رایگان ادمین اینستاگرام
- نویسنده: تیم تحریریه ادمین یار
- زمان مطالعه : 5 دقیقه
- تاریخ انتشار :۲۸ تیر ۱۴۰۳
در حال حاضر، ادمینی شبکههای اجتماعی به یکی از پرطرفدارترین مشاغل تبدیل شده است. فردی که به عنوان ادمین استخدام میشود، میتواند وظیفه مدیریت وبسایت، شبکههای اجتماعی یا انواعی از رسانهها را بر عهده داشته باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم به طور کامل توضیح دهیم که ادمین کیست و چه وظایفی بر عهده دارد. بنابراین پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
آنچه خواهیم آموخت:
معنی کلمه ادمین چیست؟
ادمین یک عبارت بسیار رایج در فضای مجازی بعد دنیای دیجیتال مارکتینگ است. این کلمه مخفف عبارت (administration) میباشد. این کلمه در فارسی به معنی مدیر است. افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند، معمولاً در منزل یا به صورت پاره وقت کار میکنند و از درآمد تقریباً مناسبی برخوردار هستند. بعضی از کتابهای فرهنگ لغت انگلیسی، کلمه (Administrator) را با معنی مدیر کسب و کار منتشر کردهاند.
انواع ادمین به چند دسته تقسیم میشود؟
این شغل بسیار متنوع است. در ادامه به طور کامل درباره انواع ادمین توضیح میدهیم:
۱. ادمین شبکه های اجتماعی
ادمین شبکههای اجتماعی فردی است که وظیفه مدیریت شبکههای اجتماعی مانند اپلیکیشنهای رسانههای اجتماعی را بر عهده دارد. این فرد وظیفه ارتقاء صفحه یک کسب و کار را بر عهده میگیرد یا وظایف مرتبط با برندسازی کسب و کار را انجام میدهد.
برخی از رایجترین وظایف این شغل شامل بارگذاری پست، پاسخ دادن به سوالات کاربران و مواردی مانند این است. در بعضی از کسب و کارها یا شرکتها، ادمین شبکههای اجتماعی با نام مدیر روابط عمومی نیز شناخته میشود. همانطور که میدانید، در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین رسانههای اجتماعی اینستاگرام است که برای فروش محصولات و ارائه خدمات مورد استفاده قرار میگیرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ادمین سوشال مدیا را مطالعه کنید.
۲. ادمین پیج اینستاگرام
ادمین اینستاگرام است که در حال حاضر به عنوان پرطرفدارترین شغل شناخته میشود. فردی که با این عنوان مشغول به کار میشود، وظیفه مدیریت پیج یک فرد حقیقی یا حقوقی را بر عهده دارد.
۳. ادمین کانال تلگرام
همانطور که میدانید، تلگرام در ایران بسیار پرطرفدار است. در حال حاضر بسیاری از کسب و کارها محصولات و خدمات خود را از طریق کانالهای تلگرامی به مشتریان عرضه میکنند. به همین دلیل مدیریت گروه و کانالهای تلگرامی اهمیت بسیار زیادی دارد. فردی که به عنوان ادمین تلگرام استخدام میشود، وظیفه پیشبرد اهداف کسب و کار و افزایش تعداد اعضای کانال را بر عهده دارد. چنین فردی باید محتوای مناسبی را در کانال تلگرامی منتشر کند. علاوه بر این، محتوای کانال تلگرامی باید به صورت مداوم به روز رسانی شود و مورد پسند کاربران باشد. به گونهای که کاربران را ترغیب کند تا آن پست را برای کانالها و گروههای گوناگون ارسال کنند.
۴. ادمین واتس اپ
بعضی از کسب و کارها یا شرکتها، گروهها و کانالهایی در واتساپ راهاندازی میکنند تا ارتباط بهتری با مخاطبین خود داشته باشند. به همین دلیل ممکن است فردی با این عنوان استخدام شود. این فرد وظیفه ثبت سفارشات از طریق واتساپ را بر عهده دارد. از دیگر وظایف این شخص، مدیریت اکانت واتساپ شرکت یا مجموعه، پاسخگویی به مشتریان، انتشار محتوا در گروه یا کانال و مواردی مانند این است. فردی که به عنوان ادمین واتساپ استخدام میشود، باید به بهترین شکل ممکن به کاربران و مشتریان پاسخ دهد. در واقع لحن پاسخگویی اهمیت بسیار زیادی دارد.
معمولاً گروههای واتساپی برای جذب مشتریان وفادار و برقراری ارتباط بهتر با آنها ایجاد میشوند. لذا این فرد باید تعامل و ارتباط با مشتریان وفادار را در اولویت قرار دهد و به سوالات یا اعتراضات این دسته از افراد پاسخ دهد. توجه داشته باشید که علاوه بر واتساپ، برخی افراد به عنوان ادمین ایتا یا ادمین روبیکا فعالیت میکنند.
۵. ادمین پیج فیس بوک
همانطور که میدانید، فیسبوک به عنوان یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در تمام جهان شناخته میشود. به همین دلیل بهترین گزینه برای مشاغل و کسب و کارها است. بسیاری از مشاغل فعالیت خود را از طریق فیسبوک به کاربران و مشتریان معرفی میکنند. در واقع فیسبوک برای تبلیغ و برندسازی کاملاً مناسب است. فردی به عنوان ادمین فیسبوک استخدام میشود، وظیفه مدیریت صفحه فیسبوک را بر عهده دارد. مهمترین وظایف این افراد، تولید محتوا و منتشر کردن آن در صفحه است. علاوه بر این، باید به کامنتها پاسخ دهند.
۶. ادمین یوتیوب
نوع فعالیت در یوتیوب با سایر شبکههای اجتماعی متفاوت است. یعنی فردی که قصد دارد در یوتیوب فعالیت کند، صرفاً باید محتوای ویدیویی منتشر کند. سپس به ازای تعداد بازدید ویدیو، مبلغی به حساب شخص واریز میشود. همین مسئله باعث شد بسیاری از افراد به سمت یوتیوب کشیده شوند. تا جایی که امروز برخی افراد به یوتیوبرهای موفق و میلیاردر تبدیل شدهاند. معمولاً این دسته از افراد به دنبال ادمین یوتیوب هستند تا برخی وظایف را انجام دهند. از مهمترین وظایف این فرد، ادیت و انتشار ویدیو است. گاهی اوقات ممکن است ویدیو به توضیح و زیرنویس نیاز داشته باشد. ویدیوهایی که به بهترین شکل ممکن ادیت شده باشند یا دارای زیرنویس باشند، بازدیدهای بهتری دریافت میکنند. از دیگر وظایف این فرد، پاسخگویی به کامنت کاربران، برقراری ارتباط با کاربران، ایجاد سئو یوتیوب و مواردی مانند این است.
۷. مدیر سایت و وظایف مهم آن
مدیر سایت فردی است که برای مدیریت یک صفحه در سایت استخدام میشود. این فرد باید بخشهای گوناگون صفحه را کنترل و مدیریت کند. برای انجام این کار، باید به برخی مهارتها مسلط باشد. یکی از مهمترین مهارتهای مورد نیاز این فرد شامل تولید محتوا، تسلط به سئو وردپرس، برنامه نویسی، بازاریابی دیجیتال، فتوشاپ و مواردی مانند این است.
برخی از مهمترین وظایف این فرد شامل موارد زیر هستند:
- این فرد باید با سایر سایتهای مشابه همکاری پایداری داشته باشد. علاوه بر این، باید با تیم بازاریابی و تیم تولید محتوا همکاری کند تا بهترین محتوای متنی، تصویری یا ویدیویی در سایت بارگذاری شود.
- همچنین این فرد باید مشکلات فنی سایت را رفع کند. به طور کلی، چنین فردی باید در برخی زمینهها تخصص داشته باشد. برخی از تخصصها فنی و برخی دیگر غیر فنی هستند.
شغل ادمینی برای چه افرادی مناسب است؟
یکی از مهمترین سوالاتی که برای بسیاری از افراد ایجاد میشود، این است که آیا این شغل برای ما مناسب است؟ آیا میتوانیم بعد از ورود به این حرفه به درآمد قابل توجهی برسیم؟ برای پاسخ دادن به این سوال ابتدا باید شرایط خود را بررسی کنید. آیا در حال حاضر دانشجو یا شاغل هستید و به دنبال شغل دوم میگردید؟
اگر به اغلب این سوالها پاسخ مثبت دادید، بنابراین بهتر است این شغل را انتخاب کنید. ولی توجه داشته باشید که قبل از انتخاب این شغل باید اطلاعات لازم را به دست آورید. ترجیحاً در دورههای معتبر شرکت کنید و با تجربه کافی برای استخدام در این شغل اقدام کنید.
آیا شغل ادمینی به سابقه یا تخصص نیاز دارد؟
برای استخدام شدن در این شغل نیازی نیست وارد دانشگاه شوید و تحصیلات آکادمیک داشته باشید! البته تحصیل در رشتههای مرتبط با دیجیتال مارکتینگ و فضای مجازی یک امتیاز محسوب میشود. اما هر فردی حتی افرادی که مدرک دیپلم ندارند، میتوانند به عنوان ادمین مشغول به کار شوند.
برای ورود به این حرفه، باید اطلاعات کاملی درباره نحوه مدیریت صفحه و سایت، کار با ابزارهای تولید محتوا و مواردی مانند این بدست اورید. برخی افراد برای آموزش در دورههای آن شرکت میکنند تا با آگاهی و اطلاعات کامل وارد این حرفه شوند.
به طور کلی ادمین کیست و چه وظایفی دارد؟
در این مطلب به طور کامل درباره ادمین و وظایف آن توضیح داده شد. طی چند سال گذشته، این شغل طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. زیرا اغلب این افراد در منزل فعالیت میکنند و درآمد بالایی دارند. همین مسئله ممکن است شما را وسوسه کند تا به سراغ این شغل بروید. اما لازم است قبل از ورود به این شغل از برخی مسائل آگاه شوید.
این شغل مانند هر شغل دیگری سختیهای خاص خودش را دارد و چندان راحت نیست. چالشهای گوناگونی در این شغل وجود دارد که باید با تدبیر و تجربه رفع شود. پیشنهاد ما این است که قبل از ورود به این حرفه در دورههای آموزشی معتبر و مناسب شرکت کنید. اگر قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره دیجیتال مارکتینگ و دنیای مرتبط با آن به دست آورید، پیشنهاد میکنیم همین حالا به مجموعه فالووران بپیوندید و عضوی از خانواده ما باشید.
سوالات متداول شما در رابطه با ادمین
چگونه بدون شرکت در دوره به یک ادمین حرفه ای تبدیل شویم؟
با توجه به اینکه این شغل پیچ و خمهای گوناگونی دارد، پیشنهاد میکنیم حتماً در یک دوره معتبر شرکت کنید و اطلاعات بیشتری درباره این شغل به دست آورید. با این حال میتوانید برای دریافت آموزش رایگان ادمین اینستاگرام از فیلمهای یوتیوب، کتاب و مواردی مانند این کمک بگیرید.
بعد از تسلط به ادمینی چگونه می توان پیج مناسب برای کار پیدا کرد؟
برای پیدا کردن پیج و شروع فعالیت کاری خود، بهتر است ابتدا روی یک صفحه با موضوع کاری مشخص فعالیت کنید و تجربه بیشتری به دست آورید. پیشنهاد میکنیم از همان ابتدا به دنبال کسب درآمد نباشید و صرفاً روی تجربه و سابقه کاری خود تمرکز کنید. بعد از مدتی، میتوانید با کارفرمایان دیگر صحبت کرده و قرارداد ببندید.
درباره نویسنــده
نویسنده
تیم تحریریه ادمین یار
نظرت کاربران
مطالب مرتبط
آموزش رایگان ادمین اینستاگرام
19
زمان مطالعه : 5 دقیقه
آموزش رایگان ادمین اینستاگرام
27
زمان مطالعه : 5 دقیقه
آموزش رایگان ادمین اینستاگرام
42
زمان مطالعه : 5 دقیقه