آنالیز و بررسی آمار اینسایت (insight) استوری اینستاگرام
- دسته بندی : آموزش رایگان ادمین اینستاگرام
- نویسنده: تیم تحریریه ادمین یار
- زمان مطالعه : 5 دقیقه
- تاریخ انتشار :۱۰ آبان ۱۴۰۳
آیا میخواهید بدانید کدام یک از استوریهای شما بیشترین تأثیر را روی مخاطبان گذاشته است؟ با استفاده از ابزارهای تحلیل اینستاگرام، میتوانید به راحتی عملکرد هر استوری را بررسی کنید. اما چگونه آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری را ببینیم؟ با ما همراه باشید تا آموزش لازم را ببینید.
آنچه خواهیم آموخت:
اینسایت استوری اینستاگرام چیست؟
insight استوری اینستاگرام معیارهایی است که به شما کمک میکند بفهمید محتوای شما در بین مخاطبان هدف شما چه بازخوردی گرفته است. اینسایت استوری از تعداد افرادی که استوری شما را مشاهده کردهاند تا کلیک آنها بر روی لینکها و ضربهها روی استوری، تمام جزئیات را در اختیار شما قرار میدهد.
محتوای وایرال و کاربرپسند اینستاگرام، امروزه نیاز برندها و مشاغل است. برنامه اشتراکگذاری عکس دیگر فقط به اشتراکگذاری عکسهای غذا و سفر شما نیست، اکنون به شدت تجاری و بازاریابیمحور شده است. استوری های اینستاگرام و هجوم اینفلوئنسرها به آن، این پلتفرم را به شدت تغییر داده است.
در حالیکه برخی از insight استوری اینستاگرام به بهترین شکل استفاده میکنند، مجموعهای از مخاطبان وجود دارند که هنوز از همین موضوع اطلاعی ندارند. تجزیه و تحلیل استوری های اینستاگرام برای متخصصان بازاریابی بسیار سودمند است و برای صاحبان برندهایی که میخواهند در اینستاگرام شناخته شوند، باید از آن استفاده کنند.
پس اگر پیج بیزینسی دارید بیایید آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری را به بهترین و سادهترین شیوه بیاموزیم.
آموزش آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری + آموزش تصویری اینسایت استوری
حالا میرسیم به سوال «چگونه اینسایت استوری اینستاگرام را ببینیم؟». با تبدیل حساب کاربری به بیزینس، میتوانید به راحتی آمار دقیق از استوریهای اینستاگرام خودتان بگیرید. برای این کار کافی است تا موارد زیر را انجام دهید.
- پروفایل خودت رو باز کن: اکانت اینستاگرام خود را باز کنید و روی عکس پروفایل خود بزنید.
- به بخش Insights برو: در گوشه بالا سمت راست، روی آیکون منو (سه خط افقی) بزن و بعد گزینه Insights را انتخاب کنید.
- برای آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری به پایین صفحه بروید تا به Content You Shared برسید و سپس وارد بخش استوریها شوید. در این قسمت، جدیدترین استوریهای منتشر شده توسط شما نمایش داده میشود.
- تعداد افرادی که هر استوری را دیدهاند (Reach)، به صورت عددی در مقابل هر استوری نمایش داده میشود. این عدد نشان میدهد که محتوای شما به چه میزان دیده شده است. آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری راتا این مرحله به آسانی انجام داده اید.
- برای مشاهده دقیقتر آمار و ارقام، روی نماد فیلتر (معمولاً یک قیف کوچک) در بالای صفحه کلیک کنید. با این کار، میتوانید معیارهای مختلفی مانند تعداد افرادی که با استوری شما تعامل داشتهاند (Accounts Engaged)، تعداد کلیک روی لینکهای موجود در استوری و… را مشاهده کنید. در ادامه به شرح این معیارها خواهیم پرداخت.
- برای تغییر بازه زمانی مورد نظر برای تحلیل، روی دکمه Last 7 Days کلیک کنید. با این کار، میتوانید آمار استوریهای خود را در بازههای زمانی مختلفی مانند ۳۰ روز گذشته یا حتی ۲ سال گذشته بررسی کنید.
- برای بررسی دقیق آمار یک استوری خاص، روی آن کلیک کنید. در این قسمت، میتوانید آمارهای جزئیتری مانند تعداد کل اکانتهایی که استوری شما را دیدهاند (Accounts Reached)، تعداد فعالیتهایی که مخاطبان با دیدن استوری شما انجام دادهاند (Profile Activity) و… را مشاهده کنید.
- برای مشاهده نتایج نظرسنجیها و سایر استیکرهای تعاملی، به آرشیو استوریهای خود مراجعه کنید. سپس، استوری مورد نظر را پیدا کرده و روی گزینه (Activity) کلیک کنید تا نتایج کامل آن را مشاهده نمایید.
مهمترین معیارهای آنالیز استوری اینستاگرام
در ادامه، برخی از مهمترین معیارهایی که در آنالیز استوری اینستاگرام با آنها برخورد میکنید را به همراه توضیحات ساده بیان میکنیم:
- Reach: تعداد کل حسابهایی که استوری شما را دیدهاند.
- Impressions: تعداد کل دفعاتی که استوری شما نمایش داده شده است (ممکن است یک حساب چندین بار یک استوری را ببیند).
- Tap Forward: تعداد دفعاتی که کاربران روی صفحه نمایش برای رفتن به اسلاید بعدی ضربه زدهاند.
- Tap Back: تعداد دفعاتی که کاربران روی صفحه نمایش برای برگشت به اسلاید قبلی ضربه زدهاند.
- Exits: تعداد دفعاتی که کاربران از تماشای استوری خارج شدهاند.
- Replies: تعداد پاسخهایی که کاربران به استوری شما دادهاند.
- Shares: تعداد دفعاتی که استوری شما به اشتراک گذاشته شده است.
- Saves: تعداد دفعاتی که کاربران استوری شما را ذخیره کردهاند.
- Link Clicks: تعداد دفعاتی که کاربران روی لینک موجود در استوری کلیک کردهاند.
- Swipe Up: تعداد دفعاتی که کاربران روی صفحه نمایش به سمت بالا کشیدهاند تا به لینک یا وبسایت مورد نظر بروند (در صورتی که استوری شما بیش از ۱۰ هزار فالوور داشته باشد).
تقسیمبندی اصلی آنالیز استوری اینستاگرام
معیارهایی که میتوانید از طریق آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری ردیابی کنید به سه نوع اصلی تقسیم میشوند که عبارتند از:
- Discovery (کشف): این بخش نشان میدهد که چگونه افراد استوری شما را پیدا میکنند. این شامل مواردی مانند تعداد نمایش استوری از طریق پروفایل شما، هشتگها، منشنها و … میشود.
- Navigation (ناوبری): این بخش به نحوه تعامل کاربران با استوری شما میپردازد. مثلاً اینکه کاربران چند بار روی استوری به جلو یا عقب میروند، چند بار روی لینکهای موجود در استوری کلیک میکنند و … .
- Interactions (تعاملات): این بخش به تعاملات مستقیم کاربران با استوری شما میپردازد. مانند تعداد لایکها، ریپلایها، اشتراکگذاریها و … .
معیارهای بخش Discovery اینسایت استوری
چرا آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری بخش دیسکاوری اهمیت دارد؟ کاربران از اینستاگرام برای کشف برندها استفاده میکنند. و مطابق با آمار شرکتکنندگان در نظرسنجی فیسبوک، ۶۲٪ از افراد پس از دیدن یک نام تجاری یا محصول در استوریها، بیشتر به آن علاقهمند میشوند.
معیارهای مهم بخش discovey در اینسایت استوری عبارتند از:
- ریچ یا Reach: تعداد حسابهایی که استوری شما را دیدهاند. این رقم یک تخمین است.
- ایمپرشن یا Imperssions: تعداد کل بازدیدهای Story شما (از جمله بازدیدهای تکراری).
تعداد مخاطبین و تعداد بازدیدکنندگان را با تعداد فالوورهایتان مقایسه کنید تا ببینید چه تعداد از مخاطبان شما استوری های شما را تماشا مینمایند.
معیارهای ناوبری insight استوری اینستاگرام
چرا آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری بخش Navigation مهم است؟ معیارهای ناوبری به شما نشان میدهد چه چیزی کار میکند و چه چیزی کار نمیکند.
اگر تعداد زیادی از بینندگان از استوری خارج (Exit) میشوند و یا به استوری بعدی نمیروند (skip)، این نشانه این است که محتوای شما توجه آنها را جلب نمیکند. از سوی دیگر، Back taps (برگشتن به استوری قبلی)، نشان میدهد محتوای شما قابل اشتراکگذاری است یا شامل اطلاعاتی است که مردم میخواهند دو بار ببینند.
اگر یک استوری بازدیدهای تکراری زیادی را به دست آورد، ممکن است خوب باشد که آن را در هایلایت های استوری اینستاگرام خود ذخیره کنید.
معیارهای مهم بخش Navigation عبارتند از:
- Forward Taps: تعداد دفعاتی که شخصی به داستان بعدی ضربه زده است.
- Back Taps: تعداد دفعاتی که شخصی برای دیدن داستان قبلی به عقب ضربه زده است.
- Next Story Swipes: تعداد دفعاتی که شخصی به استوری بعدی سوایپ کرده است.
- Exit Story Taps: تعداد دفعاتی که شخصی از استوری شما خارج شده است.
معیارهای Interactions اینسایت استوری اینستاگرام
از جمله دلایل اهمیت آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری بخش تعامل این است که اگر اهداف شما شامل نرخ تعامل یا یا سایر معیارهای بالاتر است، آمار interaction به شما کمک میکند موفقیت خود را در دستیابی به آنها ارزیابی کنید.
اگر هدف شما جذب فالوورهای بیشتر است، بازدید از پروفایل (Profile Visits) را با نرخ فالو شدن (Follows) مقایسه کنید. آیا میخواهید استوری شما باعث افزایش ترافیک به وبسایت شما شود؟ بازدید از وبسایت (Website visits) به شما نشان میدهد که چقدر به هدف خود نزدیک شدهاید.
معیارهای مهم بخش تعامل insight استوری عبارتند از:
- لایک (Likes): تعداد افرادی که استوری شما را لایک کردهاند.
- بازدید از پروفایل (Profile Visits): تعداد دفعاتی که پروفایل شما توسط شخصی که استوری شما را مشاهده کرده است دیده شده است.
- ریپلای (Replies): تعداد افرادی که به استوری شما پاسخ دادند.
- فالو (Follows): تعداد حسابهایی که پس از مشاهده استوری، شما را دنبال کردند.
- شیر (Shares): تعداد دفعاتی که استوری شما به اشتراک گذاشته شده است.
- بازدید از وبسایت (Website visits): تعداد افرادی که پس از تماشای استوری شما روی لینک پروفایل شما کلیک کردند.
- کلیکهای لینک (Link Clicks): تعداد افرادی که استیکر لینک استوری شما را دنبال کردند.
- زدن روی آدرس کسبوکار (Business Address Taps): تعداد دفعاتی که شخصی که استوری شما را مشاهده کرده است روی آدرس کسبوکار شما را کلیک کرده است.
- تعاملات (Interactions): تعداد کل اقداماتی که افراد پس از مشاهده استوری شما انجام دادند.
بهینهسازی استراتژی بازاریابی بر اساس آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری
استفاده از تجزیه و تحلیل (insight) استوری اینستاگرام میتواند استراتژی بازاریابی شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد و تعامل مخاطبان را افزایش دهد. در ادامه چند مثال عملی برای بهینهسازی رویکرد خود بر اساس اینسایت هایی که جمعآوری میکنید بیان میکنیم.
شناسایی محتواهای با بهترین عملکرد
اگر محتوای پشت صحنه شما به طور مداوم تعداد بازدیدها و نرخ تعامل بیشتری را دریافت میکند، تعداد بیشتری از این نوع محتوا را برای ارتباط با مخاطبان خود در سطح شخصی ایجاد کنید.
بهینهسازی فرمت و طول استوری
اگر در استوریهای طولانیتر یا آنهایی که قالب خاصی دارند، نرخ خروج بالاتری را مشاهده کردید، سعی کنید محتوا را به بخشهای کوتاهتر و قابل هضمتر تقسیم کنید یا با قالبهای مختلف، مانند کلیپهای ویدیویی یا تصاویر با متن روکششده، آزمایش کنید. سپس با آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری، بهترین فرمت را بیابید.
آزمایش عناصر تعاملی در استوری
اگر مخاطبان شما بیشتر درگیر نظرسنجیها هستند تا آزمونها، از نظرسنجیهای بیشتری در استوری های خود برای تشویق تعامل استفاده کنید. به عنوان مثال، از مخاطبان خود بخواهید به ویژگیهای محصول مورد علاقه یا گزینههای رنگی خود رای دهند.
آنالیز و بررسی آمار عملکرد هشتگ و لوکیشن در اینسایت استوری
اگر استوریهای شما با هشتگهای خاص یا تگهای موقعیت مکانی، sticker taps بیشتری دریافت میکنند، از آنها برای افزایش دید استفاده کنید. به عنوان مثال، هشتگهای معروف مرتبط با حوزه خود را بگنجانید یا مکان فروشگاه خود را برای جذب فالوورهای محلی تگ کنید.
یافتن زمان مناسب با آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری
اگر تجزیه و تحلیلهای شما نرخ تعامل بالاتری را در روزهای هفته در ساعت ۷ بعد از ظهر نشان میدهند، برای به حداکثر رساندن دید و تعامل با مخاطب، استوریهایتان را در آن زمان منتشر نمایید.
استفاده از محتوای تولید شده توسط کاربر
محتوایی را از مشتریان راضی که محصول شما را در حال استفاده به نمایش میگذارند، بازنشر دهید، مانند مشتری که برند لباس شما را در یک شب میپوشد، یا کاربری که نتایج محصولات مراقبت از پوست شما را نشان میدهد. این کار میتواند به ایجاد اعتماد و اعتبار در بین مخاطبان شما کمک کند.
جمعیتشناسی مخاطبان با آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری
اگر مخاطبان اصلی شما زن و ۲۵ تا ۳۴ ساله هستند، محتوایی ایجاد کنید که مطابق علایق و نیازهای آنها باشد. برای مثال، اگر یک برند مد هستید، سبکهای مد روز را به نمایش بگذارید و الهامبخش لباسهای متناسب با آن جمعیتشناسی ارائه دهید.
پیگیری و اندازهگیری اهداف خود
اگر هدف شما افزایش ترافیک وبسایت است، در آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری، بر تعداد بالا کشیدن لینک در استوریهای حاوی تبلیغات محصول یا تیزرهای پست وبلاگ نظارت کنید. اگر نتایج پایینتر از هدف شما هستند، استراتژی خود را با اصلاح کال تو اکشن های خود یا ارائه محتوای انحصاری برای فالوورهای اینستاگرام تنظیم نمایید.
چه چیزی میتوانید از آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری بیاموزید؟
با توجه به رقابتی بودن اینستاگرام برای برندها، ردیابی معیارهای شما یک امر ضروری است. اما استوری ها به توجه ویژهای نیاز دارند. این واقعیت که میتوانید آنها را به تعداد زیادی در مقابل انواع پستهای دیگر منتشر کنید، هدیهای برای بازاریابان است.
Story ها راهی برای یادگیری مداوم از مخاطبان و کشف اینکه چه چیزی باعث میشود آنها را انتخاب کنند، ارائه میدهند. آنالیز و بررسی آمار اینسایت استوری این پتانسیل را دارد که بر حضور شما در اینستاگرام تأثیر مثبت بگذارد.
insight استوری ها ابزارهای تحلیلی اینستاگرام است که به راحتی قابل درک و مبتنی بر داده است. با حساب کسبوکارتان، میزان دسترسی، تعداد بازدیدها، ضربهها و کلیکهای لینک را اندازهگیری کنید. این به شما کمک میکند سطح علاقه مخاطبان خود را بسنجید و به شما کمک میکند محتوای مناسب را چارچوببندی کنید.
هر سوال یا پیشنهادی در این زمینه دارید میتوانید در بخش نظرات برایمان بنویسید.
درباره نویسنــده
نویسنده
تیم تحریریه ادمین یار
نظرت کاربران
مطالب مرتبط
آموزش رایگان ادمین اینستاگرام
19
زمان مطالعه : 5 دقیقه
آموزش رایگان ادمین اینستاگرام
27
زمان مطالعه : 5 دقیقه
آموزش رایگان ادمین اینستاگرام
42
زمان مطالعه : 5 دقیقه